Cosmetische tandheelkunde – I-dental – Rotterdam

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde omvat een aantal tandheelkundige oplossingen, waarmee uw gebit esthetisch te verfraaien is. Voorbeelden van dergelijke oplossingen zijn tanden bleken, facings, kronen, bruggen, implantaten en lumineers.

In elke situatie is een andere oplossing beter geschikt om het gewenste resultaat te behalen. We adviseren u dan ook om een afspraak te maken met de tandarts, zodat u uw wensen kunt bespreken, u uitgebreid geïnformeerd kan worden en u een beeld krijgt van het uiteindelijke resultaat.

Uitblinken in cosmetische behandelingen

Onze tandartsenpraktijk blinkt letterlijk uit in de esthetische tandheelkunde. Voor alle cosmetische veranderingen aan uw gebit kunt u bij ons terecht. Voor het maken van een afspraak of wanneer u persoonlijk advies wilt van onze cosmetische tandarts kunt u bellen of het contactformulier invullen.

Tanden bleken

In der loop der jaren worden uw tanden, door de inwerking van kleurstoffen uit o.a. koffie, thee en wijn, maar ook door bijvoorbeeld roken, donkerder. Er zijn verschillende methoden om uw tanden weer hun natuurlijke frisse witheid terug te geven. Wij werken met een uiterst comfortabele, snelle en veilige bleekmethode om u een frisse, stralende lach te bezorgen. Hieronder ziet een voor- en nafoto van tanden bleken.

Facings

Een facing kan om diverse redenen ingezet worden om het gebit esthetisch te verbeteren, bijvoorbeeld bij spleetjes, afgebroken tanden of verkleurde tanden.

Composiet facing

Bij het aanbrengen van een composiet facing hoeft de tandarts over het algemeen minder van de eigen tand weg te slijpen dan bij een porseleinen facing en zijn de kosten aanzienlijk lager. Dit komt hoofdzakelijk door het gebruikte materiaal en de tijd die de tandarts kwijt is bij het plaatsen van een composiet facing. Voor een composiet facing hoef je maar één keer naar de tandarts.

Porseleinen facing

Het maken van een porseleinen facing is een stuk bewerkelijker dan van een composiet facing. Het materiaal en het arbeidsintensieve werk van het tandtechnisch laboratorium maken dat een facing van porselein hoger van prijs is. Het voordeel van een facing van porselein is echter dat deze veel minder gevoelig is voor aanslag van bijvoorbeeld koffie en thee. Bovendien geeft een porseleinen facing vaak een mooier cosmetisch eindresultaat.

Lumineers

Wilt u uw lach verfraaien op een pijnloze manier, dus zonder afname van gezond tandweefsel? Dan is een behandeling met lumineers misschien iets voor u. Lumineers zijn de nieuwe revolutie voor mooie witte tanden met een stralende lach. Deze porseleinen tandschildjes zijn zo dun als een contactlens en zorgen voor een prachtig recht wit gebit.