Wortelkanaal behandeling – I-dental – Rotterdam

Wortelkanaal behandeling

Wanneer heb ik een wortelkanaalbehandeling nodig?

Wanneer hebt u een wortelkanaalbehandeling nodig? Op het moment dat het weefsel in het wortelkanaal ontstoken is of ontstoken is geweest, dan zal er een behandeling moeten plaatsvinden. Uw tanden en kiezen bestaan uit een zichtbaar gedeelte, dat wordt de kroon genoemd. Onder dat gedeelte zitten de wortels, waarin het wortelkanaal te vinden is. In dit kanaal lopen zenuwvezels en kleine bloedvaten. Deze kunnen ontstoken raken.

Wat is een wortelkanaalbehandeling precies?

Deze behandeling heeft als doel om het ontstoken tandweefsel allemaal te verwijderen. Dit kan namelijk niet uit zichzelf genezen. Gelukkig krijgt u tijdens deze procedure een goede verdoving, zodat u deze zonder pijn kunt doorstaan. De tand of kies wordt opengemaakt en daarna kan het ontstoken weefsel verwijderd worden en het kanaal helemaal gereinigd worden. Uiteraard komt er tot slot een vulling in het kanaal en op uw tand of kies, zodat deze weer helemaal gerepareerd is. De tand of kies kan op deze manier weer een lange periode mee.

Hoe gaat een wortelkanaalbehandeling?

Bij een wortelkanaalbehandeling wordt er een gaatje geboord in de aangedane tand of kies. De tandarts kan daarna het ontstoken weefsel weghalen. Vervolgens worden de wortelkanalen met een vijltje schoongemaakt en worden ze schoongespoeld. Tot slot worden de lege wortelkanalen opgevuld en wordt er ook een vulling geplaatst in het oppervlak van de tand of kies. Uiteraard word je goed verdooft, zodat je niets voelt tijdens de behandeling.